Pages

Sunday, 28 January 2018


התור

כשעליתי מאנגליה לפני יותר מחמישים שנה אחד הדברים המעצבנים והמוזרים שנתקלתי בו היה התור (שלמעשה לא היה תור). מכיוון שבילדותי באנגליה הורגלתי לעמוד בתור באופן נורמלי, כלומר, אדם אחד עומד מאחורי השני, לא יכולתי להתרגל למסה הלא מסודרת של אנשים המקיפים, למשל, את תחנת האוטובוס וכשהאוטובוס הגיע, המאבק לעלות עליו היה דומה לקרב מגע. למעשה, עד היום, אם אין מסילות המתנה, אין הרבה שינוי בדבר. בשבילי התור היה סימפטומטי ולעיתים טראומטי. ידעתי שבכל מקום בו הייתי צריך לעמוד בתור, היה עלי להתכונן לוויכוחים, צעקות, מאבק, ומרפקים. ואז יום בהיר אחד הגיעה הישועה שחלמתי עליה: המציאו את הפתקה עם המספר שנשלפת מהמכונה. כעבור זמן לא רב אפילו התקינו מסכים המודיעים את המספר הבא. הגיע סוף לסבל בדואר, בבנק, בקופת חולים, בבתי חולים, במס הכנסה, וכולו. כלומר, לבעיה של חוסר משמעת נמצא פתרון – במקרה הזה טכנולוגי.

Friday, 26 January 2018

See three interesting articles I have published in Ezine Articles:

http://ezinearticles.com/search/?q=frank+shapiro

Tuesday, 23 January 2018

Move your mouse over the image and click on any of the three hotspots:


Monday, 8 January 2018

HAVEN IN AFRICA

SIMPLY CLICK ON THE HOTSPOTS FOR MORE INFO


EVE AND MARY

CLICK ON THE HOTSPOTS TO SEE MORE


Thursday, 4 January 2018


תגובה למאמר: "מתי ואיך שכחנו את היוונים"מאת עפרי אילני  (פורסם במוסף הארץ 29.12.2017)          

תמיד מהנה ומעשיר לקרא מאמר על תרבות יוון ורומא, והדברים של עפרי אילני אינם מאכזבים. בכל זאת אני נוטה להסתייג במידה מסוימת מהגישה במאמר זה.

 הזנחת התרבות הקלאסית או היעלמותה אינה תופעה חדשה בתולדות תרבות הרומית במחצית השנייה של המאה 

ונטמע חלקית בתרבויות החדשות של השבטים הגרמניים. למרות שאלמנטים רבים של רומא ויוון נשארו (בעיקר הודות להתנצרות של העמים הפולשים) התרבות הקלאסית כמעט נעלמה למשך כחמש מאות שנה.


השינוי הגדול הזה בא לידי ביטוי במיוחד בתכנים נוצריים חדשים והתפקיד  היה רבות הדת הקתולית הכתיבה ויצרה נוף חדש המבוסס על אדריכלות בסגנון חדש, הבא לידי ביטוי בכנסיות הגותיות, אמנות ופיסול דו-מימדי לא מציאותי, והאידיאולוגיה הנוצרית תפסה והחליפה את המקום של הפילוסופיה היונית. בעקבות זאת הרבה מהספרות החילונית הוצאה מחוץ לחוק, כמו גם הציור החופשי. 



הגישה הקלאסית להבנת מושג ההיסטוריה הייתה מחזורית בעיקרה ולא ליניארית. ואולי הגישה המחזורית הזו הוכיחה את עצמה בכך שאחרי חצי מילניום שוב המערב עומד מול תחייתה של התרבות היוונית והרומית בפרוטו -רנסנס של המאה השתים עשר, שהוביל יותר מאוחר לתקומתה של תרבות יוון ברנסנס של המאות החמש עשרה והשש עשרה.







אם ההיסטוריה באמת פועלת במחזוריות אזי אל נתפלא שאנו שוב נעמוד בפני תקומתה מחדש של תרבות יוון-רומא בעתיד כלשהו.


פרנק שפירא





Seeing history on a Segway

Segway tour in Jerusalem


I really recommend the fun and experience of a Segway tour in Jerusalem. I chose the ZuZu company. The guide, Ofek, was great and he led us through the very picturesque neighborhoods of Mishkenot Shaananim and Yamin Moshe southwest of the Old City, facing Mount Zion, close to the Begin Center and the King David Hotel.

CLICK ON THE LINK BELOW TO SEE THE FUN  

Segway Tour


       

Wednesday, 3 January 2018

Lecture in London organized by the Research Centre for German and Austrian Exile Studies in London

In September 2017 I was invited to lecture at London University at the  International Conference on the Emigration from Nazi-Occupied Europe to British Dominions, Colonies and Overseas Territories after 1933.

In this lecture I outlined my research findings which I published in my book Haven in Africa.

Here you have an excerpt from my talk: